#OstanimoOdgovorni

Na vidikovcu Nutjak postavljen panoramski dalekozor

28.01.2022.
Na vidikovcu Nutjak postavljen panoramski dalekozor

Turistička zajednica grada Trilja danas je postavila panoramski dalekozor na novouređenom vidikovcu Nutjak na staroj cesti Trilj-Bisko. Ovo je predzadnja faza projekta uređenja vidikovca Nutjak. Proširenje i radovi su počeli krajem 2018. godine, kada je uz veliku pomoć Županijskih cesta napravljena prva faza grubih radova, poravnavanja terena i nasipanja šljunkom.

Godinu kasnije napravljena je druga faza, postavljena je drvena ograda sa željeznim uporištima zbog sigurnosti u dužini oko 30 metara. U trećoj fazi je postavljen drveni plato s tri stube, te info table.

Iz Turističke zajednice Grada Trilja ističu posebnost ovog projekta i najavljuju završnu fazu njegove realizacije.

Postavljanjem prvog panoramskog dalekozora u našem kraju omogućen je poseban vizualan doživljaj našim gostima i lokalnom stanovništvu. Posljednja faza vidikovca trebala bi biti realizirana do polovice ožujka 2022., a podrazumijeva postavljanje klupica i rampe za invalide, čime će biti prvi vidikovac prilagođen osobama sa invaliditetom. Službeno otvaranje samog vidikovca Nutjak očekuje se završetkom posljednje faze radova i postavljanja. Cjelokupni projekt u iznosu od 130.000,00 kn realiziran je fazno i uz financijsku pomoć za nerazvijena područja Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.